Er totalentreprise det rette valg for dig?

Når du skal i gang med nybyggeri, kan du vælge totalentreprise Århus eller et andet sted i landet. Men er totalentreprise det rette valg for dig? Her kan du læse mere om, hvad totalentreprise betyder, samt om det er relevant for dig at vælge det i forbindelse med dit nybyggeri.

Hvad er totalentreprise?

Totalentreprise er en entrepriseform, hvor et firma klarer alt under hele processen af byggeriet. Når du vælger totalentreprise, skal du bare underskrive en kontrakt, og så er det totalentreprenøren, der står med hele ansvaret efterfølgende. 

En totalentreprenør har professionelle medarbejdere, der består af arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører. Denne form for firma er altså i stand til at forestå hele projekteringen. 

Typisk indgår totalentreprenøren kontrakter med underentreprenører og udfører altså kun selv dele af arbejdet. Men det er totalentreprenøren, der leder byggeprojektet og udførslen helt frem til det færdige resultat og afleveringen til kunden. 

Når du vælger totalentreprise, skal du være opmærksom på, at du skal have en person, der kan foretage et uvildigt syn i forhold til kvaliteten af arbejdet. 

Er totalentreprise relevant for dig?

Hvis du blot skal have lavet en ombygning eller en tilbygning til din bolig, er totalentreprise ikke relevant for dig. Skal du i stedet have gang i et stort erhvervsbyggeri, bør du stærkt overveje denne entrepriseform. 

Så har du et erhvervsbyggeri i millionklassen, bør du helt sikkert benytte dig af totalentreprise. Grunden til at private sjældent anvender totalentreprise ved nybyggeri er, at totalentreprenører kræver rådgiverforsikringer. Det er typisk kun store virksomheder, der har denne form for forsikringer.